Arkadaşlar normalde ne zaman uzaylılar hakkında konuşulsa konu bir yerde "Acaba karbon yerine silikon kullanan canlılar olabilir mi ? " sorusuna geliyor. Normalde bunun sebebini karbon gibi başka elementler de 4 bağ yapabileceği için bu soru ortaya atılıyor. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ? Konu hakkında yeterli bilgisi olanlar acaba bilgi verebilir mi ? Gerçekten mümkün mü ? Yoksa sadece bilim kurgudan mı ibaret ? Yoksa bu konu hakkında yorum yapmak için yeterli bilgiye sahip değil miyiz ?
Genelde çoğu kişi bu konulara "Saçmalama dayı bilim de bile yeri yok!" tadında cevaplar veriyor ama insanlar gerçekte bilmedikleri ve sadece kendi gözlemlerinden yola çıkarak çoğu şey hakkında bu kadar net bir şekilde yorum yapması açıkçası bana tuhaf geliyor. Diyelim ki gerçekten bizim şu ana kadar sahip olduğumuz bilgilere göre benim sorduğum soru mümkün olamasın. Bu durum yine de yeteri kadar kanıt sunar mı ? Yani bizim gözlemlerimiz dahilinde olan şeylere göre bu kadar kesin yanıtlar verilmesi bana biraz absürd geliyor.
Zaman ayırdığınız için teşekkürler!
4 bağ yapabilen silisyum bazlı bir yaşam kitlesinin mümkün olmaması için bir sebep yok diye biliyorum. Nasıl bir şey olacağını hayal etmek biraz zor ama karbon bazlı yaşamdan daha komplike olabileceğini sanmıyorum.